Gardākie makarūnu pildījumi

garšīgi mājās cepti makarūnu cepumi

Makarūni ir smalki, trausli mandeļu miltu cepumiņi, kas nākuši no Francijas, bet iemīļoti visā pasaulē. To dažādās krāsas un garšu variācijas iekaro ikviena ekskluzīvu desertu cienītāja sirdi. Makarūnā  lieliski apvienoti gaisīgi mandeļu cepumiņi un gardi, uz mēles kūstoši pildījumi. Makarūnu meistari, eksperimentējot ar dažādām cepumu un pildījumu  garšu kombinācijām, pārsteidz ikvienu. Esam apkopojuši populārākos un gardākos makarūnu pildījumus, kurus iesakām nobaudīt ikkatram.

Maigu garšu un klasikas cienītājiem

Tiem, kas dod priekšroku klasiskām, saldām un maigām garšām, iesakām nobaudīt makarūnus ar vaniļas vai šokolādes pildījumu. Šī garšu buķete izcels mandeļu miltu gaisīgumu un būs maigs baudījums bez pārsteidzošām garšu kombinācijām. Tiem, kas vēlas pieturēties pie klasikas, bet  arī izbaudīt nedaudz izteiksmīgāku variāciju, piemērotas būs karameļu vai kafijas garšas. Zaļš, simpātisks deserts, kas bieži piesaista gardēžu aci, ir pistāciju makarūns. Arī dažādu riekstu pildījumi būs lieliska izvēle baudīšanai pie kafijas, kas tikai izceļ riekstu garšu.

Augļi un ogas īpašam garšas baudījumam

Tiem, kuri grib savas garšas kārpiņas pārsteigt ar nebijušām garšām, iesakām izvēlēties makarūnus ar augļu un ogu pildījumiem. Saldais deserts lieliski saskan ar pierastākiem ogu pildījumiem kā zemeņu, aveņu vai melleņu. Tomēr sastopami arī krietni eksotiskāki varianti – marakujas, apelsīnu krēma vai laima. Šos pildījumus var iedalīt divās daļās vieni ir ievārījuma vai džema tipa, otri – uz krēma bāzes, kurām parasti pievieno atsvaidzinošos citrusa augļus vai ogas.

Ļaujiet vaļu fantāzijai

Lai arī makarūnu pagatavošanas process sākumā var šķist sarežģīts un laikietilpīgs process, bet, kad visi knifi apgūti un gatavošanas māksla iet no rokas, ir īstais laiks ļauties fantāzijas lidojumam un izmēģināt jaunus, nebijušus garšu apvienojumus. Kā piemēram, sāļās karameles pildījums, kur jaucas saldais ar sāļo. Vai tiem, kas iecienījuši tropiskākas garšas – Pinacolada, kur savienotas ananāsu un kokosriekstu saldās garšu nokrāsas. Tiem, kas vēlas ko karalisku, iespējams izvēlēties rožu pildījumu, gluži kā rožu limonādi. Vēl viens interesants piemērs ir melnā sezama garša, kas apvieno klasisko, piezemēto garšu, ar neparastu sezama akcentu.

Lai arī kādu pildījumu Jūs piemeklētu savai gaumei, jāsaka ka makarūni viennozīmīgi ir brīnišķīgs deserts, kas reti atstāj vienaldzīgus tā baudītājus.